Međunarodna mreža pomoći

Klikni ka Evropi

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji realizuje projekat pod nazivom “Jačanje dijaloga između civilnog društva Srbije i EU”, koji ima za cilj da razvije održivi dijalog između Srbije i Evropske unije.

U okviru ovog projekta IAN – Međunarodna mreža pomoći u partnerstvu sa organizacijom civilnog društva Esplai iz Španije sprovodi projekat Klikni ka Evropi. Građenjem partnerstva između organizacija civilnog društva, javnog i privatnog sektora i oslanjajući se na razvijene politike EU i učenjem iz iskustva zemalja EU u oblasti digitalne inkluzije, ovaj projekat ima za cilj do promoviše i doprinese digitalnoj inkluziji ljudi, preduzeća i zajednica u Srbiji, a time i unapređenju kvaliteta života, veština potrebnih za zaposlenje, i socijalnoj uključenosti građana Srbije.

e-Inkluzija ili digitalna inkluzija podrazumeva informaciono društvo kojim su svi obuhvaćeni, to je način korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) da bi se podržalo i podstaklo učestvovanje svih ljudi u društvu znanja.

Deo projektnih aktivnosti obuhvata niz radionica na sledeće teme: e-Inkluzija ranjivih grupaPromocija IKT asistivnih tehnologija, Standardi kvaliteta u IT edukaciji i Samoodrživost organizacija koje sprovode IKT edukaciju, kao i stvaranje neformalne mreže organizacija, institucija i kompanija koje kao deo svoje misije imaju podizanje nivoa digitalne pismenosti i e-inkluzije u Srbiji.

Na strani Resursi možete preuzeti materijale sa održanih radionica.

Partneri Donatori
ian logoian logoian-logo Logo-ESPLAI prazno15x10 EU-logo  dijalog-logo microsoft

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading