Međunarodna mreža pomoći

UniteIT

Ujedinjavanje Evrope kroz digitalno osnaživanje. U ovom međunarodnom projektu učestvuje 9 partnera iz 7 evropskih zemalja. Projekat podstiče razmenu iskustava i zajedničke akcije u cilju podizanja svesti o digitalnom jazu i njegovom prevazilaženju. Projekat ima za cilj razmenu znanja, dobrih praksi i razvoj novih strateških partnerstava u nastojanju da se unapredi sticanje digitalnih kompetencija među društvenim grupama u riziku od isključenosti iz informacionog društva.

UNITE IT je mreža i zajednica ljudi zainteresiranih za digitalnu inkluziju i digitalno osnaživanje u Evropi.

UNITE IT je projekat finansiran kroz Program celoživotnog učenja Evropske Komisije.

Glavni cilj projekta je stvaranje onlajn zajednice korisnika fokusiranih na sakupljanje i deljenje dobrih praksi korišćenja digitalnih kompetencija za pomoć marginalizovanim grupama, kako bi i se ponovo uključile u proces učenja, kako bi se povećala njihova zapošljivost, socijalna uključenost i kohezija.

Svrha projekta UNITE IT je objedinjavanje naših kapaciteta sa ciljem prevladavanja digitalnog jaza u Evropi

Želja nam je da svi članovi koji se pridruže našoj zajednici koriste ovu onlajn platformu za razmenu dobrih praksi, resursa i vizija digitalnih kompetencija usmerenih ka inkluziji, i da iskoriste uspešne prakse koje su već implementirane.

Ovaj onlajn portal sadrži brojne informacije o događajima, projektima, iskustvima, resursima, dobrim praksama i politikama digitalne inkluzije u Europi.

Naše četiri radne grupe

Radi veće jasnoće i učinka, uspostavili smo četiri radne grupe vezane uz digitalne kompetencije. Svi članovi su pozvani da se pridruže barem jednoj od radnih grupa.

Moderatori i promoteri radnih grupa su partneri na projektu, a učestvovanje svih vas – relevantnih saradnika iz privatnog, civilnog i javnog sektora – znatno će obogatiti rad grupa.

Zajedno možemo nastaviti širiti svest o vrednosti digitalnih kompetencija na području inkluzije i društvene kohezije. Zajedno možemo uticati na promenu politika inkluzije na svim nivoima!

Projektni partneri:

Telecentre Europe MCA IAN Demnet likta Interface3 EOS ESU TelecentarZagreb

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading