Međunarodna mreža pomoći

E-UROPa

25.02.2015

Naš novi projekta  „Omogući Evropljanima e-učešće“ zvanično je počeo u sredu, 25. februara! 13 partnera (IAN Telecentar, Telecentri Evrope i 11 drugih partnera) sastali su se u Briselu i izabrali 7. maj, dva dana pre Dana Evrope, kao dan Evropski dan e-učešća.Europa_logo

Tokom ovog dana podići ćemo svest građana o različitim onlajn alatkama demokratskog učešća u kreiranju politike i ohrabriti ih za upotrebu tih alatki. Razni veb sajtovi i mogućnosti onlajn učešća postoje u Srbiji ili na nivou Evropske Unije, ali mnogi ljudi ne znaju da mogu da podnesu peticiju  parlamentu ili da se dopisuju sa kreatorima politike na Tviteru ili Fejsbuku.

Posetite neki od sledećih sajtova:

kao i nekoliko evropskih sajtova

Svaki partner 7. maja organizovaće nacionalne aktivnosti kao što su radionice i konferencije sa građanima.  Telecentri Evrope razviće smernice o alatkama e-učešća i načine kako da se vode aktivnosti o podizanju svesti. Ovaj vodič pomoći će partnerima da pripreme njihove aktivnosti, ali mogu da ga koriste i druge organizacije koje su zainteresovane za ovu temu. Projekat se odvija tokom 2015. godine i Evropski dan e-učešća pratiće onlajn takmičenje „Moja priča o e-učešću“ i konferencija sa kreatorima politike na kraju godine u Briselu, gde će dobitnici nagrada moći da podele svoje stavove o alatkama  e-učešća sa kreatorima.

Projekta ima za cilj podizanje svesti o onlajn mogućnostima za učešće u kreiranju politike EU, bez obzira koliko daleko živimo od Brisela i da je jedina stvar koja nam je potrebna računar i Internet. Naš cilj je da pokažemo praktičnu stranu ovih alata i kako se mogu koristiti u svakodnevnom životu.

Ovim projektom želimo da započnemo debatu o e-učešću u Evropi koju vodi Telecentri Evrope.

Posetite web sajt projekta ovde!

Preuzmite brošuru E-UROPa flajer

Preuzmite završni izveštaj projekta ovde!

Print

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading