Međunarodna mreža pomoći

Evropska mreža digitalne inkluzije Unite-IT

25.11.2014

Ovim putem pozivamo sve organizacije koje u svom radu na bilo koji način koriste informaciono-komunikacione tehnologije za osnaživanje pripadnika ranjivih grupa u Srbiji da se priključe evropskoj mreži digitalne inkluzije UNITE-IT .

Glavni cilj UNITE-IT mreže je stvaranje onlajn zajednice u kojoj članovi razmenjuju svoje znanje i iskustvo u digitalnom opismenjavanju marginalizovanih grupa. Ovaj onlajn portal sadrži brojne informacije o događajima, projektima, iskustvima, resursima, dobrim praksama i politikama digitalne inkluzije u Evropi.

Unite-IT-banner250x160UNITE-IT baza najboljih praksi je dostupna svim korisnicima (registracija je besplatna), moguće joj je pristupiti i pretraživati je, i na taj način upoznati se sa uspešnim projektima i iskustvima iz drugih zemalja i obogaćivati rad sopstvene organizacije novim uspešnim metodama rada u oblasti digitalne odnosno socijalne inkluzije. Sadrži slučajeve, nastavni materijal, pristupe i metode na engleskom jeziku. Baza je posebno namenjena praktičarima, uključujući predavače, trenere, učenike, organizacije koje se bave edukacijom itd.

Ukoliko odlučite da postanete član UNITE-IT mreže i razmenite neku od svojih dobrih praksi, možete ostvariti pravo učešće na sledećoj godišnjoj konferenciji Telecenter Europe mreže.

IAN Telecentar koji je deo konzorcijuma evropskog projekta UniteIT prikuplja i promoviše dobre prakse u primeni IKT-a u osnaživanju ranjivih grupa u Srbiji.

O projektu

UniteIT je projekat čiji je cilj širenje znanja, razvijanje novih strateških partnerstva, prevazilaženje digitalnog jaza i promovisanje digitalnih kompetencija u marginalizovanim grupama, a podržava ga Evropska unija kroz program Celoživotnog učenja (LLLP). Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Ivanu Stojiloviću, e-mail , IAN-Međunarodna mreža pomoći, Đure Daničića 5, Beograd, 011 3229 732.

Projektni partneri:

Telecentre Europe MCA IAN Demnet likta Interface3 EOS ESU TelecentarZagreb

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading