Međunarodna mreža pomoći

Radionica “Izgradnja imidža knjižnice kao modernog centra znanja u zajednici”

25.01.2013

Celodnevna radionica “Izgradnja imidža knjižnice kao modernog centra znanja u zajednici” održana je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok je u petak 25. januara u okviru projekta Knjižnice/biblioteke za novo doba ( Libraries for a new age ). Na samom početku susret je pozdravio gradonačelnik Grada Iloka Miroslav Janić, kao i direktorka domaćina, Gradske knjižnice i čitaonice Ilok, Renata Banožić.

Učesnici radionice

Radionica je imala za cilja razmenu dobrih praksi u oblasti organizacije različitih aktivnosti koje biblioteke sprovode za svoje članove kao i za širu lokalnu zajednicu. Upečatljivo predavanje i iskustva eminentnog stručnjaka Ivana Pehara, direktora zadarske biblioteke, jedne od najuspešnijih biblioteka u Hrvatskoj, dala su učesnicima radionice inspiraciju i podsticaj da u svojim bibliotekama primene neke od uspešnih recepata za izgradnju pozitivnog imidža biblioteke u zajednici. Primere dobre prakse izneli su i predstavnici biblioteka iz Vinkovaca, Vukovara, Inđije, Iloka i Drenovaca. Kroz ova izlaganja predstavljeni su načini na koje biblioteke obogaćuju svoje aktivnosti za građane, saradnja sa civilnim sektorom, saveti i dobri primeri angažovanja medija da budu podrška promociji biblioteka.

Učesnici radionice

Po završetku radionice učesnici su posetili biblioteku franjevačkog manastira u Iloku i vide književno blago koje čuva ova biblioteka.

Obogaćeni novim znanjima i razmenjenim iskustvima učesnici radionice sa snažnijom novom motivacijom

Pogledajte Agendu radionice ovde

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading