Međunarodna mreža pomoći

Olimpijada trećeg doba 2014

25.09.2014

Da su i u trećem dobu željni znanja i hrabri da se uhvate u koštac sa najsavremenijim informaciono-komunikacionim tehnologijama pokazuju polaznici kursa računara koji, na poziv organizatora, IAN Telecentar organizuje svake godine u okviru Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba.

IMAG1984Škola računara radi tokom sva tri dana. Polaznici su početnici i oni koji već imaju neka predznanja u radu na računaru, ali ono što je zajedničko za sve je velika želja i zainteresovanost da nauče nešto novo. Polaznike najviše interesuje Internet, od toga da nauče kako se povezati na njega, pa do pretrage raznih sadržaja pomoću pretraživača. Posebno ih interesuje kako da pronađu dnevne vesti, da pogledaju sve popularnije sajtove sa popustima.

Takođe, vrlo su zainteresovani za povezivanje sa svojim najbližima, a pre svega unucima. Svako od njih ima zadatak da otvori svoj e-mail, Skype i Facebook nalog. Pored Interneta polaznici uče osnove pisanja teksta, njegovo formatiranja i snimanje na memoriju.

Pored Interneta polaznici su bili zainteresovani i za osnove pisanja teksta, njegovog formatiranja i snimanja na memoriju, a imali su i neka naprednija pitanja u vezi rada u Wordu i Excelu, kao i pitanja vezana za hardver računara i podešavanja navigacije na mobilni telefon.

2014-10-01 10.32.14IAN Telecentar, koji je deo nevladine organizacije IAN Međunarodna mreža pomoći, angažovan je na uključivanju naših starijih građana i građanki u digitalno doba kako bi i oni aktivno koristili sve dobrobiti koje moderne IKT pružaju.

Kroz digitalno opismenjavanje može da se unapredi život starijih. Zato IAN i ovom prilikom poziva na solidarnost među generacijama, i podstiče sve, a pre svega mlade, da pomognu, ohrabre, motivišu i uvedu svoje bake i deke u svet informacionih tehnologija i tako podrže njihov aktivan i produktivan život i u trećem dobu.

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading