Međunarodna mreža pomoći

Osvojite put u Brisel !

07.05.2015

Europa_logo-final-01

Onlajn takmičenje „Moja priča o e-Učešću“ ima za cilj da prikupi pojedinačne priče o građanima koji koriste nacionalne ili alatke Evropske unije za e-Učešće kako bi uticali na kreiranje politike i promene u njihovim životima i životima drugih.

Želimo Vas da čujemo! Ispričajte nam Vaše iskustvo (pozitivno ili negativno) o alatkama za e-Učešće. Nije bitno ako ste iskusni građanski aktivista koji koristi digitalne alatke na dnevnom nivou, ili ste novi e-Učesnik koji je od nedavno čuo da može da bude takozvani „kreator politike“  iz bilo kog mesta.

Ispričajte nam Vašu priču u vidu kratkog eseja ili videa. Biće predstavljena u zbirci priča i možete da osvojite poziv na konferenciju „e-Učešće iz perspektive građana“ u Briselu u decembru 2015.

Poziv je otvoren do 31. jula 2015.

Pravila takmičenja:

Svaki građanin Evrope može da učestvuje. Možete da pošaljete Vašu priču u pisanoj formi (kratak esej, do 500 reči) ili video trajanja do 3 minuta (može da bude u formi intervjua gde pričate o Vašem iskustvu ili da snimite aktivnost  e-Učešća). Vaša priča mora jasno da se odnosi na e-Učešće i na korišćenje alatki za e-Učešće pri rešavanju problema ili postizanju željenih rezultata iz bilo koje teme. Ona mora biti ispričana na zanimljiv i privlačan način. Dodatne bodove dobiće priče o alatkama za e-Učešće na nivou Evropske unije (pogledajte ovde postojeće alate).

Možete poslati priču do 31. jula putem aplikacionog formulara. Sve priče će biti vrednovane prema kriterijumima za izbor i jedan pobednik iz svake zemlje će biti izabran i pozvan da zajedno sa 11 građana iz cele Evrope podelili svoje iskustvo sa kreatorima politike u Briselu.

Pisana verzija priče može da bude dostavljena u slobodnom stilu u Word-u ili PDF formatu i da obuhvata najmanje sledeća pitanja:

  • Zašto? Koja je bila Vaša motivacija?
  • Koju alatku za e-Učešće ste koristili?
  • Da li je pitanje pojedinca ili zajednički problem? Koliko ljudi je bilo uključeno/uticalo?
  • Koji je bio rezultat? Da li je uticaj/korist akcije pojedinca ili šire?
  • Da li to bilo Vaše prvo iskustvo?

Prijavite se ovde: Aplikacioni formular

 

Posetite web sajt projekta ovde!

Preuzmite brošuru E-UROPa flajer

 

Print

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading