Međunarodna mreža pomoći

Otvoren je poziv za podnošenje dobrih praksi u oblasti digitalne inkluzije!

15.07.2015

Otvoren je poziv za podnošenje dobrih praksi, resursa i politika za godišnju UniteIT konferenciju (Beograd, 24-25. septembra)! Za sve one koji pošalju praksu, resurs ili politiku, obezbeđeno je učešće na konferenciji kao i smeštaj. Za najbolje četiri prakse biće dodeljena dodatna nagrada u vidu granta za put do Beograda.

Pozivamo Vas, da kao pojedinac ili organizacija, doprinesete unapređenju kolekcije RESURSA (npr. nastavni materijali, priručnici, planovi obuka), DOBRIH PRAKSI i/ili nacionalnih i regionalnih POLITIKA njihovim dodavanjem u našu bazu podataka.

ŠTA JE UNITE-IT?
ada-bridge-serbiaUnite IT je neformalna MREŽA profesionalaca digitalne inkluzije (nastavnici, predavači, eksperti, praktikanti, kreatori politike, istraživači) sa ciljem ujedinjenja Evrope kroz digitalno osnaživanje. Unite IT stvara zajednički prostor za svoje članove kako bi se uključili u otvoreni dijalog, delili iskustva i resurse, gradili nove kontakte i stvarali nova partnerstva. Ona omogućava jačanje njihovih kapaciteta i podizanje svesti u društvu o neostvarenim potencijalima digitalnih mogućnosti za ekonomsku i socijalnu inkluziju.

Ukoliko još uvek niste član Unite IT mreže, pridružite nam se!

OSVOJITE PUT NA KONFERENCIJU !
Treća Unite IT konferencija „Digitalno osnaživanje – svi su uključeni“  održače se u Beogradu od 24.-25. septembra 2015. godine. Svako ko pošalje barem JEDNU dobru praksu, resurs ili politiku digitalne inkluzije odobrenu od strane Unite IT tima ima pravo na BESPLATAN smeštaj na konferenciji (dva noćenja za jednu osobu).

Najbolja dobra praksa ili politika biće nagrađena, u jednoj od sledećih kategorija:

  1. Edukacija, obuka i sertifikacija
  2. Zapošljavanje mladih
  3. Ranjive grupe u riziku od isključivanja
  4. Rodna ravnopravnost

Dobitnici nagrada pored besplatnog smeštaja – dobiće i grant za svoje putne troškove.

KAKO DA UČESTVUJETE?
Na Unite IT portalu  (www.unite-it.eu) idite na Database i kliknite na Submit practice, policy and resorce. Odaberite odgovarajuću formu. Svi materijali koji budu poslati do 21. avgusta biće ocenjeni i učestvovaće u takmičenju.
Forma treba da bude popunjena i poslata na engleskom jeziku, propratna dokumenta (npr. opis politike e-inkluzije) mogu biti napisani na drugim jezicima.
Ukoliko imate dodatnih pitanja možete kontaktirati iz IAN Telecentra.

Projektni partneri:

Telecentre Europe MCA IAN Demnet likta Interface3 EOS ESU TelecentarZagreb

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading