Međunarodna mreža pomoći

Poziv za osnivanje novih Multimedijalnih akademija Telecentara

16.10.2014

TMA konzorcijum, sastavljen od osam evropskih partnera kojim koordinira Telecentre Europe, poziva organizacije koje su izvan konzorcijuma da osnuju nove Telecentar Multimedijalne Akademije. Poziv predstavlja mogućnost da obrazovni centri i druge organizacije koje se bave medijskom pismenošću da osnuju svoju Akademiju.

TMA konzorcijum sprovodi projekat “Telecentar Multimedijalna Akademija” uz podršku programa celoživotnog učenja Evropske komisije. TMA projekat ima za cilj da obezbedi učenje o medijskoj pismenost posebno prilagođeno za odrasle polaznike. Ovim programom polaznici stiču veštine koje se odnose na razumevanje, upotrebu i kreiranje medija na osnovu IKT, uključujući audio-video i fotografiju. Telecentar Multimedijalne Akademije  su referentne tačke medijske pismenosti u Evropi za obrazovanje odraslih: osnivanje TMA podrazumeva usvajanje kompletnog  programa medijske pismenosti kao sastavni deo obuka u Vašem telecentru /organizaciji.

Ako Vaš telecentar ili organizacija žele da postanu Telecentar Multimedijalna Akademija i da imaju pravo da sprovode kurseve u skladu sa TMA programom, koristeći obrazovne materijale i izdavanje licenciranih sertifikata na kraju programa, potrebno je da podnesu zahtev za TMA akreditaciju.

Da biste postali Telecentar Multimedijalna Akademija potrebno je da pošaljete zahtev za izdavanje TMA akreditacije. Zahtev ocenjuje akreditaciono telo  kako bi se proverilo da li se ispunjavaju svi potrebni standardi i uslovi. Organizacije koje ispune uslove moći će besplatno da koriste TMA oznaku, sertifikate i sve raspoložive resurse za učenje (knjige, nastavne planove i programe i CD). Procedura za dobijanje TMA akreditacije i sva potrebna dokumentacija za podnošenje zahteva dostupna je na sledećem link-u http://tma.telecentre-europe.org/call .

Ako je vaša organizacija zainteresovana da postane Telecentar Multimedijalna Akademija molimo Vas kontaktirajte Ivana Stojilovića ( e-mail ) projektnog saradnika ili Peter Pavlolgyi () odgovornog za sprovođenje aktivnosti u Telecentre Europe. Za više informacija o TMA projektu i partnerima posetite naš veb sajt.

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Ivanu Stojiloviću, e-mail, IAN-Međunarodna mreža pomoći, Đure Daničića 5, Beograd, 011 3229 732.

Projektni partneri:

 logo_TE  TelecentarZagreb Demnet  likta EOS langasiateti-logo IAN Logo-ESPLAI

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading