Međunarodna mreža pomoći

Prvi koordinacioni sastanak na projektu UniteIT

19.11.2012

Predstavnici Telecentar-Evrope AISBL i partnerskih organizacija iz Malte (Malta Communication Authority – MCA ), Srbije  (International Aid Network – IAN ), Mađarske (Foundation for Development of Democratic Rights – Demnet ), Letonije  (Latvian Information and Communications Technology Association – LIKTA), Belgije ( Interface3), Rumunije (Educating for an Open Society Foundation EOS ), Hrvatske (Telecentar) i Evropske studentske unije (ESU) su zajedno diskutovali o ciljevima, rasporedu, načinu izvođenje i uticaju grupa aktivnosti UniteIT projekta.

Prvi koordinacioni sastanak Unite ITU pitanju je projekat koji će trajati 36 meseci i koji podstiče razmenu iskustava i zajedničke akcije u cilju podizanja svesti o digitalnom jazu i njegovom prevazilaženju .   Projekat ima za cilj razmenu znanja, dobre prakse, održavanje debata o ključnim temama i razvoj novog strateškog partnerstva. Na ovaj način treba da se pomogne sticanju digitalnih kompetencija društvenih grupa u riziku od isključenosti iz informacionog društva.

Očekivanje od projekta

Predstavnici parterskih organizacija projekta Unite ITUniteIT će u projekat uključiti aktere iz svih relevantnih oblasti (poslovnog okruženja, društvenih organizacija, nosioce edukativnih procesa, organizacije koje pružaju usluge treninga klijentima i dr.) da bi prepoznali povoljne uslove, faktore uspeha, kao i prepreke u identifikovanju i edukaciji grupa u riziku od isključenosti iz informacionog društva. Na taj način će se unapred preduzeti odgovarajući koraci radi postizanja cilja.

Tokom trajanja procesa, biće kontaktirane sledeće ciljne grupe:

  • Članovi konzorcijuma
  • Ustanove za obrazovanje odraslih
  • Organizacije koje održavaju treninge
  • Ustanove za visoko obrazovanje
  • Formalna i neformalna udruženja trenera, edukatora i facilitatora
  • Poslovni ljudi
  • NVO, neprofitne organizacije, druge društvene organizacije aktivne u oblasti digitalne agende
  • Istraživački centri i istraživači u oblasti obrazovanja i društvenih nauka (formalne ustanove i organizacije i neformalne grupe istraživača)
  • Donosioci odluka    

Dodatne informacije: Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Ivanu Stojiloviću, e-mail , IAN-Međunarodna mreža pomoći, Đure daničića 5, Beograd, 011 3229 732.

Projektni partneri:

Telecentre Europe MCA IAN Demnet likta Interface3 EOS ESU TelecentarZagreb

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading