Međunarodna mreža pomoći

Resocijalizacija

09.05.2013

Youth3Ova komponenta programa obuhvata raznovrsne aktivnosti koje imaju za cilj pospešivanje socijalizacije, timskog rada i međusobnog uvažavanja mladih. U toku projekta organizuju se:

•  Klub za decu i mlade (pomoć u učenju, filmske projekcije, tematske i kreativne radionice, igre.)

•  Radionice u prirodi na temu izgradnje timskog duha

•  Volontiranje i stažiranje u organizacijama civilnog društva ili u preduzećima

•  Edukativne ekskurzije

•  Sportske aktivnosti

•  Posete sajmovima zapošljavanja.

Fudbalski turnir "Daj gol za budućnost"

Kao deo projekta Ostavi drugačiji otisak na svet IAN je organizovao fudbalski turnir Daj gol za budućnost uz podršku nemačke fondacije Schüler Helfen Leben. Takmičila su se deca i mladi koji učestvuju u projektu usmerenom na razvijanje pozitivnih oblika ponašanja i resocijalizacije. Turnir je održan 19. maja na terenima Sportskog centra Olimp Zvezdara.

Turnir je otvorila Megumi Harker članica Međunarodnog kluba žena, koji je svojom donacijom omogućio da sva deca koja učestvuju u turniru dobiju patike.
Učesnici su bili podeljeni u šest ekipa. Svaki tim je imao svoju boju dresa. Ekipe sa najvećim brojem bodova u kvalifikacijama borile su se za prva tri mesta. Za najbolje bile su pripremljene nagrade. Treće mesto osvojila je ekipa u žutim majicama i osvojili su vaučere u Mc Donalds-u. Borba za prvo mesto je bila neizvesna do same završnice. Na kraju ,drugo mesto je osvojila ekipa u zelenim majicama. Kao nagradu su dobili USB narukvice. Pobednik turnira je plavi tim koji nije izgubio ni jednu utakmicu na turniru te je zasluženo osvojio prvu nagradu -MP4 plejer.

Na pauzama između utakmica publiku je zabavljala plesna škola Salsa Familia uz čije taktove su svi  igrali. Deca su kroz igru pokazala sportski duh i fer igru.

Sport pomera granice

Mladi učesnici IAN-ovog projekta “Ostavi drugačiji otisak na svet” i aktivisti IAN-a takmičili su se u orijentiringu na Kalemegdanu, pružajući na taj način podršku ideji ravnopravnosti i poštovanja prava svih. Akciju je organizovala nemačka organizacija za saradnju GIZ.

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading