Međunarodna mreža pomoći

Dosadašnji rezultati

Više od 8000 pojedinaca je pohađalo besplatne kurseve, mnogi od njih su stekli međunarodno priznate sertifikate što dokazuje njihovu sposobnost u različitim oblastima.

dosadasnji rezultatiSveobuhvatne evaluacije programa obrazovanja pokazuju visok stepen zadovoljstva među učesnicima. Osim toga, procena je pokazala da su korisnici izloženi:

  • Opšte poboljšanje njihovog psihološkog stanja
  • Smanjen nivo emocionalne nestabilnosti i destruktivne agresivnosti
  • Povećani nivo savesnosti
  • Smanjenje tendencije da se krivi drugi i nesrećne okolnosti za lične poteškoće, učesnici pokazuju tendenciju da preuzmu odgovornost za sopstvenu budućnost
  • Najznačajnije promene su registrovane na način da učesnici vide svoje nadležnosti. Osećaju da su kompetentni i sposobni u profesionalnom smislu.

Pozitivne promene ne odnose se samo na psihološki status. Učesnici su pokazali veći stepen angažovanja u potrazi posla, u odnosu na period pre pohađanja obuke. Veruju postoje poslovne prilike za njih, da gubitak posla nije lična katastrofa i da njihova budućnost zavisi od njih i da poseduju dovoljno kvaliteta da utiču na odluku svojih budućih poslodavaca.

Najznačajniji rezultat je taj da polaznici imaju veće šanse u potrazi za novim/boljim poslom po završetku naših edukativnih programa. U nekim programima, procenat korisnika koji su pronašli posao posle tri meseca po završetku obuke, je porastao za 50%.

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading