Međunarodna mreža pomoći

Škola preduzetništva

Oni koji započinju svoj mali biznis suočavaju se sa mnogim poteškoćama u njegovom upravljanju i razvoju, samim tim potrebna im je dodatna podrška za unapređenje njihovog biznisa. Ove veštine i znanja su potrebne za uspešno upravljanjem malog biznisa nisu uključene u redovni obrazovni sistem i zbog toga zahteva specijalizovane kurseve.

preduzetnik1Tradicionalne obrazovne institucije ne poseduju adekvatno znanje o modernim trendovima i dovoljno kapaciteta za istraživanje i primenu pristupa u razvijenom društvu. Iako postoji potreba za praktičnim poslovnim veštinama, postoji nedostatak obuke i programa za razvoj ličnih sposobnostii znanja potrebnih za preduzetništvo.

Samozapošljavanje je prepoznato kao dobar način za prevazilaženje problema nezaposlenosti u Srbiji; zbog toga pojedincima su potrebne određene veštine. Polaznici se na ovim kursevima upoznaju sa finansijama, administracijom, računovodstvom i PR-om, sve što je potrebno za stvaranje održivog biznisa.

Kurs preduzetništva traje 90 časova i sastoji se od sledećih modula:

  • Osnivanje preduzeća – polaznici uče o strukturi preduzeća kao i o pravnom okviru koji je potreban za osnivanje malih i srednjih preduzeća.
  • Biznis plan – polaznici uče šta je biznis plan, kako da ga naprave i kako da ga koriste
  • Finansije – knjigovodstvo i finansijska administracija je veoma važan deo svakog malog biznisa, polaznici se upoznaju sa osnovama finansija.
  • Veštine poslovanja – poslovne veštine uvek mogu da se poboljšaju, zato je kurs usmeren na upravljanje resursima, načinima upravljanja i poslovnoj komunikaciji.
  •  – upravljanje preduzećom, analizit+ranje profitabilnosti, pravljenje strategije razvoja i procena poslovanja su jedne od najvažnijih tema za kreiranje biznis plana. Ove teme su obuhvaćene ovim modulom.

Marketing, advertajzing i odnosi sa javnošću – bez marketinga i prepoznavanja ciljne grupe, nije moguće razviti uspešan biznis. Ovaj modul omogućava polaznicima osnovno znanje iz marketing, advertajzinga i odnosa sa javnošću.

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading