Međunarodna mreža pomoći

Osnovni ECDL kursevi

ECDL_srbijaIAN Telecentar je prva nevladina organizacija koja je postala ovlašćeni ECDL test centar. U našoj školi računara u prijatnoj atmosferi u centru grada, uz iskusan tim predavača možete da pohađate i da polažete ECDL ispite.

Šta je ECDL?

Evropska vozačka kompjuterska dozvola (European Computer Driving Licence ECDL) je međunarodno priznat sertifikat koji se dobija za pokazano znanje o informacionim tehnologijama u korišćenju personalnog računara. ECDL je priznat u 150 zemalja i preveden je na 41 svetski jezik. Sa preko 12 miliona učesnika, ECDL je najveći svetski sertifikat za korisnike kompjuterskih veština.

Kako dobiti osnovni ECDL sertifikat?

Osnovni ECDL sertifikat obuhvata 7 modula iz teorijskog i praktičnog poznavanja računara. Sledeći moduli su:

  • Osnovni modul 1: Koncepti informatičkih tehnologija
  • Osnovni modul 2: Upotreba kompjutera i upravljanje dokumentima (Windows)
  • Osnovni modul 3: Obrada teksta (Word)
  • Osnovni modul 4: Tabelarne kalkulacije (Excel)
  • Osnovni modul 5: Baze podataka (Access)
  • Osnovni modul 6: Prezentacije (PowerPoint)
  • Osnovni modul 7: Informacije i komunikacije (Internet Explorer + Outlook Express)

Polaznici imaju mogućnost izbora sticanja dve vrste ECDL sertifikata: ECDL Start i ECDL Core sertifikat. ECDL Start sertifikat obuhvata 4 položena modula, dok ECDL Core sertifikat obuhvata svih 7 modula.

Zašto mi je potreban ECDL sertifikat?

Nije važno da li ste početnik ili iskusni poznavalac rada na računaru, posedovanje ECDL sertifikata je korisno. Poznavanje rada na računaru postaju neophodne veštine u eri tehnologije. Sposobnost efikasnog korišćenja računara poboljšava lični i profesionalni život pojedinca. Posedovanje ECDL sertifikata pruža više mogućnosti za bolju zapošljivost. ECDL sertifikat pruža poslodavcima dokaz  o sposobnosti  za rad na računarima, prikazuje specifične veštine potrebne u ličnom i profesionalnom životu, i povećava poverenje u nečije računarske veštine.

Za više informacija o osnovnim ECDL kursevima posetite sajt www.telecentar.co.rs.

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading