Međunarodna mreža pomoći

Izgradnja kapaciteta

capacity buildingDigitalna inkluzija, promocija celoživotnog učenja, re-socijalizacije i uključivanje ranjivih grupa su ciljevi koji zahtevaju saradnju među mnogim akterima kako bi se dostigli. Kao takve, IAN Telecentar je u svojim projektima prepoznao probleme društva koji često zahtevaju saradnju javnih, privatnih i civilnih institucija kako bi se rešili ti problemi. Iako ovi problemi sahtevaju blagovremenu saradnju i ujedinjenje različitih ciljeva i prioriteta, veliki napredak može se postići efikasnim partnerstvom.

Kao lider u promociji inkluzije ranjivih grupa, naročito u pogledu tehnologije i celoživotnog učenja, IAN Telecentar nastoji da osnaži razne aktere i ojača među sektorske mreže kako bi proširi svoje uspehe i stručnost širom Srbije i regiona.  Izgradnja kapaciteta za IAN Telecentar sastoji se od mnogih aspekata. Projekat uključuje:

  1. Izgradnja tehničke podrške organizacija, institucija i pojedinaca kroz tehnološku podršku i kvalitetnih kurseva, obuka i deljenja informacija.
  2. Razmena iskustva, primeri dobrih praksi među različitim akterima putem radionica, studijskih poseta i konferencija.
  3. Podrška mrežama i promocija održivih parterstava među javnim, privatnim i civilnim institucijama kroz konferencije, deljenje informacija i iskustava, kao i komunikacija.
  4. Obezbeđivanje adekvatnih prioriteta i resursa dodeljenih za postizane ciljeva koji podižu svest kod građana i relevantnih aktera o pojedinim pitanjima.

Bez saradnje i izgradnje kapaciteta, napredak je spor i odnosi se za manju grupu pojedinaca. Kroz ove i još mnoge druge aktivnosti, IAN Telecentar nastoji da omogući i druge organizacije da rade ka istom cilju: socijalna i digitalna inkluzija svih članova društva.

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading