Međunarodna mreža pomoći

Godišnja konferencija Telecentara Evrope 2015.

03.07.2015

Osma godišnja konferencija mreže Telecentre Europe (TEAC) održaće se u Beogradu, 24. – 25. septembra 2015. godine. Domaćin ovogodišnje konferencije je IAN-Međunarodna mreža pomoći.

Konf-logo-SRBTEAC15 okuplja sve organizacije i pojedince koji su zainteresovani za smanjenje digitalnog jaza. Učesnici konferencije su profesionalci i kreatori politika koji rade na polju digitalne inkluzije, onlajn učešća građana, pružaju obuke u oblasti digitalnih veština. Više od 100 predstavnika nevladinih i neprofitnih organizacija, istraživača, akademika, trenera, edukatora i kreatora nacionalnih i EU politika iz čitave Evrope doći će u Beograd kako bi razgovarali o izazovima i dobrim praksama i umrežavali se sa drugim akterima u ovoj oblasti. Mreža Telecentre-Europe je uključena u kampanju Evropske komisije eSkills for Jobs 2015.

Belgrade cityscape on Danube

Beograd na Dunavu

Konferencija se organizuje svake godine u drugoj državi, u cilju promovisanja dobrih praksi i motivisanih pojedinaca ili organizacija iz zemlje domaćina. Ove godine u središtu pažnje će biti Srbija, a  domaćin je IAN-Međunarodna mreža pomoći.  Konferenciju će otvoriti visoki predstavnici koji će predstaviti oblast digitalne inkluzije u Srbiji.

Teme će biti usredsređene na digitalno osnaživanje i inkluziju, digitalne veštine, zapošljivost mladih, e-učešće građana u odlučivanju i kreiranju politika.  Interaktivne sesije će pružiti puno prilika za razmenu i umrežavanje. 

Program

Prvi dan (četvrtak 24. septembar) posvećen je politikama i dobrim praksama. Nakon što konferenciju otvore lokalni i međunarodni govornici, lideri Unite IT projekta moderiraće niz simultanih radionica o digitalnoj inkluziji ugroženih grupa, edukaciji i obuci u oblasti digitalnih veština, odnosu IKT-a i zapošljivosti mladih i važnosti rodne ravnopravnosti u oblasti IKT i tehničkih nauka. Zaključci sa radionica biće uključeni u dokument o praktičnim politikama mreže Telecentara Evrope.

Poslepodne će biti organizovan panel na kome će premijerno biti predstavljena nova platforma usmerena na zapošljivost mladih “I-LINC” i pokrenuta neka nova pitanja o rešavanju ovog gorućeg problema na evropskom i nacionalnom nivou.

U večernjim satima projekat Unite IT održaće svoju godišnju ceremoniju dodele nagrada i svečanu večeru tokom koje će biti uručene nagrade za najbolje prakse u četiri gore navedene oblasti.

Drugi dan (petak, 25. septembar) usmeren je na diskusiju o održivosti i budućnosti telecentara i organizacija koje se bave digitalnom inkluzijom. Takođe, organizovaće se forum na temu e-Učešća i aktivnog angažovanja građana u odlučivanju.

TEAC-logos all together

Osnovne informacije

Godišnja konferencija mreže Telecentre Europe (TEAC) je za sada glavni i jedini godišnji skup lidera organizacija koje se bave digitalnom inkluzijom u Evropi. Od 2008. godine TEAC je organizovao  sedam godišnjih skupova za svoje organizacije članice i važne aktere. Prošle godine 120 učesnika došlo je u Zagreb kako bi razgovarali o e-veštinama potrebnim za posao u kontekstu telecentara.

Za više informacija o Programu posetite Internet stranicu konferencije.

Registracija je otvorena i dostupna na Internet stranici događaja: http://teannualconference2015.info/registration/

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading