Međunarodna mreža pomoći

Završna konferencija u okviru TMA projekta

26.09.2014

Krajem septembra održana je završna konferencija u Zagrebu. Pažnja je bila usmerena na predstavljanje projekta Telecentar Multimedijalna Akademija saradnicima i gostima konferencije i na diskusiju o medijskoj i informatičkoj pismenosti, sa fokusom na nastavni plan i program obrazovanja odraslih kao i na njenu primenu u raznim evropskim zemljama.

16Na konferenciji su prisustvovali dva specijalna gosta iz Belgije i Irske kao i tri lokalna eksperta iz Hrvatske. Seli Rejnolds predstavljala je udruženje Mediji i učenje (Media & Learning Association) i pozvala na istraživanje mogućnosti za saradnju.

Filip Peni iz  Dun Laoghaire Instituta za umetnost, dizajn i tehnologiju (Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology) govorio je o projektu iProfesionalac (iProfessional) čiji je cilj da se poboljšaju mogućnosti sistema obrazovanja putem medijske pismenosti. Igor Kanižaj (Univerzitet iz Zagreba) istakao je da medijska i informatička pismenost nisu prepoznate u strategiji hrvatske vlade.

Sve dok postoji nedostatak političke podrške, NVO sektor ima svoja rešenje: promocija medijske i informatičke pismenosti u školama uz pomoć učenika volontera.

1Mislav Balković (Algebra, Fakultet za primenjeni kompjuterski inženjering) predstavio je mogućnosti zapošljavanja u multimedijalnom sektoru i rekao je da potrebna promena u percepciji “posao za život naspram znanja za posao” jer je znanje proizvođač konkurentnosti. Nela Gudelj koja radi u Hrvatskoj radio televiziji vidi izazov da se proizvede visoko kvalitetni sadržaj sa manje radne snage, i stoga postoji potreba za novim e-veštinama medijskih stručnjaka.

Tokom konferencije mnogi saradnici i projektni realizatori podelili su svoja znanja i shvatanja o medijskoj pismenosti. Sve prezentacije sa konferencije dostupne su na OVOM linku.

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Ivanu Stojiloviću, e-mail ,
IAN-Međunarodna mreža pomoći, Đure Daničića 5, Beograd, 011 3229 732.

Projektni partneri:

 logo_TE  TelecentarZagreb Demnet  likta EOS langasiateti-logo IAN Logo-ESPLAI

IAN Telecentar
Đure Daničića 5
11 000 Beograd

tel. 011/3229 732
e-mail: edu@ian.org.rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
css.php
loading